2016. június 26., vasárnap

Quad Elite CDS + Eilte Pre

A Shigaraki után némi vákuumba kerültem merre tovább.

Logikus választás lett volna egy Note CD játszó, amit talán éppen ki tudtam volna finanszírozni (mármint olyat, ami kb. egy szinten van a Quest Silver-el, azaz 4.1x), de akkor annyi is lett volna idénre a láncépítés, megint maradtam volna előfok nélkül (mert ugye ez se lehet akármilyen, Note esetében minimum M2, de inkább M3). Abban sem voltam biztos, hogy egy Note CD játszó egyáltalán meg tud hajtani egy passzív előfokon keresztül direktbe egy végfokot. Úgy gondolom nem erre lett tervezve. Tehát előfok és CD egyszerre nem megy.

Szóval elkezdtem nézelődni milyen megoldás jöhet még szóba. Persze fontos lett volna, hogy egy gondolati "családból" származzon azzal, amit elkezdtem építeni.

Nagyon szűkült a kör. Egyrészt olyan termékek jöttek szembe, amik szimpatikusak voltak, de élő embert nem találtam aki hallotta volna. Ilyen volt az Ancient Audio Lektor (ebbben van előfok is).
Másrészről volt egy-két jelölt, amikről azok akik ismerik valamennyire az ízlésem és valamennyire a terméket egyszerűen lebeszéltek. Ilyen volt például a Wadia 381. Nem találtam embert, aki ajánlotta volna nekem.

Ráadásul árban ezek a dolgok számomra már nehezen sorolhatók a kipróbálom aztán meglátjuk kategóriába.

Hagyaték

Aztán bevillant a Quad. Szerettem amíg volt és működött. A Shigaraki egy nyitottabb, szórakoztatóbb hang, de a Quad megfelelően kiegyensúlyozott karakterrel rendelkezik ahhoz, hogy hosszú távon is együtt lehessen vele élni. Meg hát talán eddig ér Csontos István "hagyatéka"? Nem egyszer láttam/hallottam Quad elektronikát (leginkább CD-t) Audio Note/47Lab/Avantgarde rendszerekben amiket ő állított össze. Az a bizonyos "gondolatiság". Tapasztalatom szerint alapvetően a készülékek által képviselt irányzatnak kell stimmelnie egy rendszerben. Vannak variácók és szintek is ezen belül, de ha egy irányba húznak a lánc elemei akkor már nagyjából nyertünk.

Szóval Quad. És ezt most kéretik nem félreérteni, de a fenti példákhoz képest majdhogynem aprópénz. Mármint újonnan. Talán ezt volt a legfurább lenyelni, bármilyen képtelennek is hangzik. De hát ahogy mondani szoktam, nem büdzsére, hanem hangra vásárlunk.

Ha viszont nem viszik a fél házat a CD játszóért, akkor mi lenne, ha kipróbálnánk a hozzá tartozó előfokot? Ennek meg egyik fő oka a "lustaságom". Az elmúlt időszakban a Heed passzív előfokkal elégszer átéltem, hogy milyen oda-oda sétálni a potméterhez zenehallgatás közben, míg a lemez elején megtalálom a hangerőt ami éppen a felvételhez szimpatikus. Nem kérek sok mindent így a 21. században, de a hangerőszabályozás távirányítóról azért nem rossz dolog. Bónusz, hogy így egy gyári távirányítóról minden funkció elérhető.

Úgyhogy ez úttal teljesen szokványos módon felhívtam a magyar forgalmazót (hifibarlang), hogy van-e ebből párosból. Volt, vettem. CD-t nem szerettem volna használtam venni, ezt az előfokot meg nem is tudom láttam-e már használtan. Ha jól értettem a közeljövőben drágábban fognak a polcra kerülni sajnos a Quad termékek. Hallottam új árakat (CDX például), nyilatkozzon minden kedves érdeklődőnek a forgalmazó ez ügyben, de azon az áron már sokkal többet gondolkodtam volna.

A technika

Pár szó magukról a készülékekről. Egész csinosak feketében. Az előd szürke, kék, zöld színei után kifejezetten komolyabban vehető külcsínre. Persze itt vannak a fehér/kékes kijelzők és a szintén fehér színnel világító Quad felirat. Utóbbi nem túl nagy, előbbire meg gondoltam úgy is kikapcsolható. Kivéve, hogy nem. Azaz félig. Mert a CD kijelzője valóban kikapcsolható, de csak a saját távirányítójáról, az előfokéről (ami rendszertávként is funckionál) nem. Mi az értelme ennek az egésznek?

Főleg azért furi, mert ha a gyári ajánlás szerint kötjük össze a CD-t az előfokkal, akkor majdhogynem egy egységgé vállnak. Vezérlésre és jelátvitelre ott a Quad link, egy RS232-höz hasonló soklábú kis csatlakozó, ami annyira rövid, hogy csak egymás tetejére lehet tenni a két készüléket.
Ezen szimmetrikusan közlekednek a jelek, meg pluszban még van csatorna a rendszervezérlő jeleknek. Csak az előfokhoz jár. Van még pici tápkábel is, amivel a CD az előfok 230V-os kimenetéhez tud csatlakozni, tehát a ki-be kapcsolást is intézi az előfok. Konformizmust választottam és így, a gyári ajánlás szerint kötöttem össze a két készüléket.

Így tulajdonképpen lett egy CDP-hez nagyon hasonló, csak éppen kétdobozos CD játszóm, analóg bemenetekkel és nem a CD-be beépített digitális hangerőszabályzót használhatom, hanem a Pre-be épített analóg (de digitális szabályzású) megoldást.

Sajnos a Pre ugyanúgy 32 fokozatban szabályozza a hangerőt, mint annó a CDP és ugyanúgy időnként túl durvának találom a lépéseket. Viszont nem esik a minősége alacsonyabb hangerőn úgy, mint a CDP beépített digitális megoldásának.

Meg még talán annyi, hogy a CD nem szereti az írt lemezeket. Nem nagy truvájjal készítettem eddig a lemezeket (kiadatlan stúdiofelvételek, koncertek) egyszerűen a MacBook-ot használtam erre. A Shigaraki-nak ezzel nem volt gondja, sőt az átmenetileg (alig) használt Pioneer DVD játszó is megette őket. A CDS vagy be sem olvassa, vagy ha mégis, akkor nem játsza le. Ennek nem örülök.



A hang

Józan alternatívaként vettem a párost, nem számítottam világverésre és pontosan valami ilyesmi történt. A Quad - mint mindig - különösebb magamutogatás nélkül, de azért biztos kézzel szépen elzenélget. Akármeddig hallgatható, nincs digitális, éles hangzás és sokkal inkább a zenei történést teszi előtérbe, mint a hifis paramétereket. Ugyanakkor az is igaz, hogy ez a páros így együtt több felbontásra képes, mint a Shigaraki, gondolom mert az előfok rendesen hajtja a végfokot.

Amíg nem volt CD játszóm próbáltam együtt élni a Pioneer DVD-vel. Mondogattam magamnak, hogy elvileg csak nüanszokról beszélünk, finomságokról, csak nem vágja haza az egész rendszert. De. Volt, hogy komplett hét kimarad zene nélkül. Kár is elemezni a sok okot miért, nem húzott a rendszer, hogy menjek hallgassam. Szép lassan leépült a hobbim, téli álomra ment. Hát ezt csinálja egyetlen rossz komponens.

Ezek után a Quad igazi megváltás volt. De mindenféle dolgok közül legelébb azt tűnt fel, hogy megint vannak érzései az énekesnek. A hang nem valami papírból kivágott rajzolt körvonal. Hogy mennyi finomág van az énekben, apró tonális váltások, színek. Ezek mind sehol nem voltak. Aztán jött a jól ismert és vágyott nyugalom, kisimultság, természetesség érzése ami mindig mutatja a komolyabb elektronikát. A ritmus nem hatásvadász, de egyben játszik a zene minden pólusa, egy ritmusra dolgozik a dobos mindkét keze, de még a lába is.

Aztán meg nehéz a Quad-ról mit írni, mert a leginkább tényleg az igaz rá, hogy úgy rendben van. Klasszikus, tedd le, kapcsold be és használd készülékek. Ez is egyfajta anti-hifi.

15 megjegyzés:

  1. "Az a bizonyos "gondolatiság"."
    El nem tudom képzelni, hogy egy kereskedőnek azon kívül, hogy eladja a termékeket, milyen gondolatai lehetnek még a készülékekkel kapcsolatban.
    Főként, hogy anno a blogjában le is írta, hogy a Quad deal alapvetően a két sztatikus hangfalra és a hozzájuk tartozó csöves elektronikákra szólt, a többi járulékos elem. Nyilván ezért is kellett őket olyan lánc(ok)ba kötni, ahol kelendőbbnek bizonyultak.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Névtelen,

    meglepődnék, ha újat mondanék azzal, hogy egy kereskedő nem csak elad, de képvisel is. Például azt, hogy ő mit tart jó hangnak.

    A hozzászólás második részéhez nem tudok hozzászólni, ilyen mély "történeti" ismereteim nincsenek.

    Azt meg nem tudom értelmezni, hogy "kelendőbb" rendszer. (Pedig ott is van előtte a "nyílván" szó, tehát nyílván mindenkinek érteni kellene). Mert hallottam Quad elektronikát (nem csövest) olcsóbb, de nagyon drága rendszerben is, kiállításon és azon kívül is.

    Bár így összességében nem is tudom mire választoltam most, mert azt érzem, hogy akarsz valamit mondani a megjegyzéseddel, csak azt nem tudom mit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megpróbálom elmagyarázni.
      A kereskedés alapjában véve nem szól másról, mint hogy haszonnal értékesíts. Nem feltétele, hogy azonosulja termékkel, amit árulsz. Nem baj, ha ezt megteszed, de nem kell szeretnem a Milka csokit, ahhoz hogy eladjam. A kedvenc kocsmámban a csapos nem szereti a sört, de mégis mindent tud róla.

      A Merlinben anno elég sok olyan termék és márka volt, amely finoman szólva sem volt high-end, viszont el kellett adni. (például a Goldring, ami egy halálosan kommersz, tök átlagos hifi cucc - semmivel nem volt jobb hangja, mint a Regának, sőt)

      Ehhez tök jó értékesítési fogás, hogy bekötöd egy igen komoly rendszerbe, a legtöbb embernek nem fog feltűnni, hogy az egyrészt nem oda való, másrészt nem lehet egyértelműen kihallani, hogy minőségben nem éri el a kívánt mércét. Főként igaz ez a forrásokra. De ugyanez volt az Innovations sztori, ami szintén egy tök kommersz középkategóriás cucc, ami egy idő után ráadásul Kínában készült, és mind a mai napig emberek azt hiszik, hogy hájendet vesznek, holott korántsem. Ellenőrizd le, nyugodtan.

      Mindezt azért írtam le, mert még mindig makacsul tartja magát az a teljesen téves és sajnos elég torz elképzelés, hogy a háj endhez "gondolatiság" kell, meg "tudni kell" vagy méginkább "érezni" dolgokat.

      Mindez persze egy kereskedői fogás volt, semmi több, annak viszont teljesen oké.

      Illetve kár összekeverni valakinek a gondolatait magával a témáról szóló gondolatokkal. A kettő ugyanis nem ugyanaz. Attól, mert én gondolok valamit, nem jelenti azt, hogy az a "gondolat" akkor definiál, illetve jelentéssel tölt fel bizonyos dolgokat. Én készséggel elhiszem, hogy a témában járatlan, apafigurára áhítozó embereknek ez már filozófia. De nem az.

      Az egy másik kérdés egyébként, hogy miért érzik azt egyesek, hogy nekik más emberek gondolataival azonosulni kell. Én erre egy választ találok: mert nincs sajátjuk.

      Mindezt nem kötözködésként írom, hanem azért, mert rendszeresen hivatkozási pontokat jelölsz meg ott, ahol tulajdonképpen nincs semmi, vagy egy egyszerű üzlet van.
      Nem akarok én ezzel kéretlen tanácsot osztogatni, da ha már viszonyítunk meg minősítünk, akkor annak több értelme van, ha a viszonyítási pontok tiszták, egyértelműek.

      Végül is a blognak ez lenne a célja, ha jól sejtem. Saját tapasztalatok, első kézből, maszatolás nélkül.

      Jól sejtem?

      Törlés
  3. ehhh,...
    szerintem nyugodtan hivatkozhatsz olyanokra,akiktől tanultál valamit, legyen az bármi :)ettől még Te is olyan vagy, ha nem próbálod ki, nem fogod csuklóból megvenni :)
    A Quad jó egyébként. a miértre: csak :)

    VálaszTörlés
  4. Természetesen tiszteletet érdemel minden ismeretátadás, akárki teszi is. Kérdés, hogy miben állt/ál ez a tudás? És ki volt a tanár?

    Ez sajnos a cikkből nem derült ki. Hátha később, talán akkor a közönség is okulhat.

    (Reméljük, hogy ez a tudás nem abból áll, hogy bekötünk egy Quad cd játszót egy idegen rendszerbe. Mert ez bajosan nevezhető bármilyen tudásnak. A manuálban elég egyértelműen le szokták írni, hogy hova kell dugni az interkonektet. Bár ki tudja, az érvelési technikát a "csak"-ig fejlesztő igazi nagy tanároknak ez is lehet része az ismeretanyagnak)

    VálaszTörlés
  5. Tényleg nem tudom eldönteni kötekedni akarsz, vagy kérdezni. (Ilyenkor szokott segíteni a név felvállallása, valahogy működik tőle az a pici iránytű, ami segít a fogalmazásban).

    A játék kedvéért most úgy teszek, hogy nem kötekedni akarsz és megpróbálok válaszolni (a már megválaszolt) kérdéseidre.

    Szóval...nem tanárom volt, de Csontosnál hallottam olyan összeállításokat, amikben voltak Quad források (ezt már így írtam). Van az ÉN tapasztalatom szerint egy olyan vonal, hogy Quad, 47Lab, Audio Note, Avantgarde, Kondo (meg még persze van pár, de a nagy vonalak)...ezek ugyan más szinten, de ugyanazt a felfoglást közvetítik a zene visszaadásában. Nagyon tömören: stabil alap hifis szinten, azaz tonális csúnyaságok, kiabálás, torzítás, stb...nem megengedett. Innen indulunk, ezt hozza mindenki a társaságból (megfelelő installációt feltételezve).

    Ahol az igazi skálázás történik, az az, ami ezen túl történik, a képesség, hogy a lemezekből zene szóljon és ne hangok. Legyen értelme és üzenete a zenei történésnek.

    Sok márkának az a bizonyos stabil alap is problémás, egyszerűen kényelmetlen érzés hallgatni őket. Az meg (számomra) már csak tényleg kevésnek sikerül hogy úgy tolmácsolják a zenét, hogy érdekeljen is, hovatovább behúzzon akkor is, ha alapból nem vagyok ráhangolódva. Tulajdonképpen NÁLAM ezen áll vagy bukik a mutatvány.

    Aztán még talán annyi, hogy ez itten egy blogbejegyzés, nem cikk. Nem is akar az lenni. Formátumából kifolyólag személyes gondolatok, ilyesmi. Kéretik nem számonkérni rajta a köz okítását, mert az nem célom. Arra van másik, megmondó blog, talán ismered is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kötekedni akarok. Sem a komment hangvétele, sem a tartalma nem ad okot erre.

      Nem a Quad-ok hangjáról van szó, hanem arról, hogy az érvelésben nem a készülék önmaga szerepel, hanem az, hogy azért tartod jónak, mert egy kereskedőnél ezt láttad. Illetve, lehet, hogy nem ezt akartad közölni, vagy nem ezt gondoltad, de amit leírtál, abban ez van.

      A kommentek általában nem névvel, születnek, hanem nicknévvel, szerintem ez evidens. Ahogy az is, hogy ha nem szeretnéd, hogy kommentek legyenek az oldalon, tíltsd le őket, vagy vezess be moderációt. Azért nem nicknévvel írok, mert nincs kedvem regisztrálni, ezt az oldalt csak nagyon-nagyon ritkán látogatom. Többnyire nem fűzök hozzá semmit, éppen azért, mert elfogadom a véleményed. Az viszont nem vélemény, hogy szerinted valami azért jó, mert korábban valaki ezt jónak tartotta - hanem tévedés, vagy félreértés.

      Hol máshol hallhattad volna, ha nem ott, hiszen, könyörgöm, Ő volt a forgalmazója. Egy adott termék hangminőségét nem a forgalmazó, hanem gyártó szavatolja, totál függetlenül attól, hogy hova kötöd. Értelemszerűen Quadot kötött be, mert az Avantgardnak nincs cd-játszója, Kondonak szintén nincs, meg hát azért, mert egy forgalmazó el akarja adni azt a nyomorult terméket, mégis hogy a hervadt herébe tenné, ha nem úgy, hogy beköti. Ehhez nem kell semmilyen gondolatiság, hasonlók, főként, hogy a deal a két sztatikusra meg a hozzájuk tartozó erősítésre vonatkozott.

      A blogbejegyzés ugyanolyan súllyal esik latba, mint egy cikk. Ha nem így lenne, nem lenne index2, de ez megint más téma.

      Az általad "megmondó" blogról semmit nem tudok. (őszintén szólva nem is érdekel, meg nem is tartozik ide)

      Törlés
    2. na,én nem várom meg ezzel Bt-t :DDD eléggé egyértelmű, hogy arra céloz a bejegyzésben, hogy innen merítette az ötletet. mellesleg ha olvastál itt régebben ,tudnod kellene, már élt Quad erősítővel, hangfallal és Cd-vel is. szerintem ezt benézted, de nem érdekes.
      az más tészta, hogy amit Csontos mondott, azt nyugodtan veheti bárki készpénznek, de a lelkek megnyugtatására érdemes előtte meghallgatni :) tegnap olvasgattam régebbi csontos írásokat... a za tudás és magabiztosság nagyon messze ál la modernkori hungárhifiliától, ami inkább lassan hofélia. kicsit több tisztelt és alázat kellene ebben a sportban is, mert ha jön a megmérettetés, még a végén könnyűnek találtattok :) (persze vicc. ahogy vicc az egész hobbi, már ami maradt belőle. Legalább még BT tolja a szekeret)

      Törlés
    3. Engem aztán halálosan hidegen hagy, hogy ki milyen indíttatásból vesz meg valamit magának. Tőlem aztán Isteni sugallatra is vásárolhat, tök mindegy, ettől még a kereskedés kereskedés marad, mindenféle "gondolatiság" nélkül. Ha a Mikulás csinálja akkor is.

      Ha ezt valaki nem képes intellektuálisan befogadni, ott sok mindent nem lehet tenni. Teljesen függetlenül a feltett kérdéstől, ez inkább azt sugallja, hogy nem az a lényeg, én mit hallok, hanem az, hogy valaki álljon mögöttem, aki hitelesíti a "véleményem".

      Hofizmusról annyit, hogy számomra nem egyértelmű, mi tekinthető annak. De félő, hogy azok is elég sokat hozzátesznek, akik egy kereskedő marketing szövegeit lapozgatják bibliaként.

      Törlés
    4. Hát...eléggé saját maga tengelye körül pörög a téma :)

      Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy én elfogadom, hogy neked az a tapasztalatod, hogy aki kereskedővel te találkoztál, az mind csak "árult", különösebb koncepció nélkül (ezt értem a soraidból), te meg légyszi fogadd el tőlem, hogy én meg másmilyenekkel találkoztam. Aztán akkor ez a vonal kész :) Van egyébként tényleg olyan is, amiről te írsz (mármint kereskedő), de nem sok időt fecséreltem rájuk. Lehet neked sem kellene és szebben látnád a világot ebből a szempontól!

      Az sajnos tényleg követhetetlen számomra, miért jutottál arra, hogy az itt a sugallat, hogy mindegy (nekem, mert az én bejegyzésemről és az én blogomra válaszolva írod), hogy egy adott komponens hogyan szól. Van itt oldalt egy címke gyűjtemény, ott rákattintasz a Quad szócskára és látni fogod, hogy nem "vakra" vettem ezeket.

      Ettől független a valóban létezik az az effekt, hogy "valaki", "valakik" állnak mögöttem, de nem úgy, ahogy ezt te érted, azaz: mindegy milyen, csak ő mondja, hogy jó.

      Azt gondolom minden minőségi zenehallgatónak megvan az "útkereső" időszaka, mikor keressük a számunkra szimpatikus hangzásvilágot. Izgalmas (és drága) szakasz ez, mert közben folyamatosan tanul az ember és hát mozog a célpont. Jó esetben azért idővel ez letisztul és akkor érdemes komolyabb építkezésbe fogni, mikor már megvan az irány.

      Kb. 15 évvel ez előtt volt nálam egy 47 Lab Konus hangfal, amit Csontossal beszéltem le. Elhozták hozzám, installálták, életreszóló élmény volt, de nem azt vettem meg, mert a mélytartományát nem találtam univerzálisnak minden zenére. Vettem Dynaudio-t. Beszéltem erről Csontossal (visszajeleztem ugye neki, hogy nem a Konus lett), nem akart megtéríteni, nem mondta, hogy rosszul választottam. Ettől független igaza lett, mikor a maga elég magvas módján azt mondta, hogy majd megérek én még erre, mert rá fogok jönni, hogy az hifi, emez attól több volt. Nyílván akkor ott ezt a kijelentést inkább furcsának és fellengzősnek találtam.

      Úgyhogy mentem szépen a magam feje után, mert én úgy is tudom. Volt olcsóbb, drágább, itt van a legtöbb a blogon. Mondjuk csak az a halmaz (leginkább), amit megvettem. Kölcsönkészülékről, látogatásokról, mikor más rendszereket hallgatok meg nem írok. Talán kivételnek itt van a legutóbb röviden megemlített Plinius CD játszó, ami egy szuper gép. Csak nem nekem. Számomra a Quad CD többet ad. Mert az évek során valahogy csak mindig visszakavarodtam ahhoz a márkákhoz, amikkel Csontos is foglalkozott. Note, 47 Lab, Quad, Avantgarde...egy idő után tanul az ember a tapasztalataiból és nem tesz feles köröket. Csak pénz és idő.

      Ez persze nem zárja ki, hogy nincs még olyan márka, amit én nem ismerek még és még-még jobban tetszene. Ha találkozom vele, akkor majd olyan lesz.

      Plusz még talán egy rövid visszajelzés. Írod, hogy sem a kommeted hangvétele, sem a tartalma nem ad okod arra, hogy kötekedésnek lehessen venni. Sajnos de. El tudom fogadni, hogy neked nem úgy tűnik, de egyébként meg pont olyan. Azt kell mondanom minden igyekezeted ellenére a trollkodás határát súrolod. Ezzel sincs semmi gond, de ha nem válaszolok esetleg a kommentedre az azért van, mert a lényegtelenség aránya nagyon meghaladja a belesejthető lényeget.

      Törlés
    5. Szerintem hagyjuk.

      Zárjuk le azzal a megnyugtató következtetéssel, hogy a Quad mind "gondolatilag" mind hangminőség tekintetében nagyon rendben van, és ezt Csontos már akkor megmondta, amikor még ez a készülék, amit most vettél, sehol sem volt. Ebből is kiderül, hogy a jövőbe látott, és tudta, hogy az egy igaz háj end vallást később aprópénzre váltják a hofisták, akik nem osztják az áruljunk készülékek helyett "életérzést" szlogent.

      Nem szeretném azt a látszatot kelteni, hogy a végén még az oldalt - akaratomon kívül - gonoszul szét-trollkodom. Bár a trollkodás nagyon nem az, amit gondolsz. Inkább azzal van a gond, nem realizálod, a blog és a komment mező mire van. Érted: ha a netre írsz, azt bárki olvashatja. A komment meg azért van, hogy az olvasók hozzáfűzzék a "gondolataikat" vagy véleményüket. Ha nem tetszik, töröld ki, de azért nyávogni, hogy van, félreértése. De végül is tök mindegy, a lényeg, hogy megtaláltad, amit kerestél, én meg rájöttem, hogy a falnak beszélek.

      Törlés
    6. Trolllkodás egyik formája, hogy a nevezett troll állít valamit, amin rögtön fel is háborodik saját maga, majd a megszólítottól várja ennek a sokszor eleve hamis állításnak a magyarázását. Mindezt személyeskedéssel fűszerezve. Nagyjából pont erről szólnak itt a kommentjeit és hát ezért.

      Példának okáért senki nem állította, hogy Csontos erről a CD játszóról, vagy éppen előfokról beszélt, ahogy azt sem, hogy high-end lenne. Az se zavar, hogy kommentelsz és nem nyávogok, bár van olyan érzésem, hogy nem olvasod a válaszaimat, csak magadat spannolod. Valószínűleg ezért érzed, hogy a falnak beszélsz, zavaros a visszhang. És ez még csak a legutóbbi kommented volt.

      Hiányozni fogsz a blogról, de biztos vagyok benne, hogy szavatartó komoly ember vagy és valóban többet nem fogsz ide írni, úgyhogy goodbye! Kár, hogy ezzel elvesztettem a 3 olvasómból egyet, de hát ez van.

      De azért mégse maradjon ez a szájíz, hiszen ha más nem a zene szeretete biztos összeköt minket! Felhívták a figyelmem, hogy ajánljam neked az audiolife blog-ot, mert tetszeni fog neked. Itt van például rögtön ez az írás:

      http://audiolife.blog.hu/2016/05/27/life_is_changeing_szamit-e_a_hangminoseg_a_hifiben

      Mintha lelki testvérek lennétek az íróval!

      Törlés
  6. akkor most mi is a probléma?

    VálaszTörlés
  7. Ez az Ancient milyen jól néz ki!

    VálaszTörlés