2016. július 30., szombat

Avantgarde Acoustic Uno Nano


...meg még több egyéb apróság, mert valahogy azok is gyűltek.

Megvalósítani egy álmot..A történet persze több éve kezdődött. Aki olvassa a blogot, annak nem titok, hogy vonzottak a tölcsérek, írtam is róla, mikor volt nálam Solo kölcsönbe. Azóta szerettem volna kipróbálni milyen az együttélés. Mert hogy rövid távon nagyon leveszi az embert a lábáról az Avantgarde, az világos. Másik dolog együtt élni vele.

Aztán majdnem mégsem vettem, mert nagyon beleszerelmesedtem az AN E hangjába. Mégha régi is volt, akkor is. A bakancslista azonban bakancslista, azért van, hogy végigjárja az ember.

Legyen akkor tölcsér! De melyik és honnan? Egy dolog álmodozni valamiről, más azt valóban meg is szerezni. Ezekből a hangfalakból eleve nem sok van itthon, még kevesebb, ami nem nagyon öreg. Marad a külföld, lehet nézegetni a hifishark-ot például.

Nagyon más érzés volt azzal a szemmel nézegetni a hírdetéseket, hogy vásárlási szándék is van mögötte. Milyen messze van? Vajon tényleg hibátlan? Ráadásul az összes lehetséges jelölt egyszerűen túl messze volt. Mármint nekem...ha én vezetek akkor mondjuk napi 800km még biztonságos. Ha ennél több, akkor kettévágom. Mindegyik 1200km felett volt. Azaz 2 nap oda, 2 nap vissza. Ez nekem túl sok kiesés.

Azért érdeklődni kezdtem. Magánszemélyek és kereskedők a két nagy halmaz. A kereskedő a kommunikáció miatt esett ki. Félszavakból odaugatott válaszok tarkítva az " elküldhetem futárral, de drága lesz neked" megjegyzésekkel nem nyerő.

Magánszemélyeknél előbb persze mindenképpen személyes átvételt preferáltam. Egy hírdető rögtön ki is esett (mindenképpen csak postázni tudott volna, mert épp elköltözött, máshol van a hangfal stb...). Végül két Uno maradt a listán, egy G2-es (ettől egyel újabb kicsit drágábban) és a bejegyzés tárgya. Itt már csak a kommunikáció milyensége és az eladó lekövethetősége döntött.

Ez a példány Finnországból került hozzám. Az eladó egyetemi tanár (megtalálható az aláírásában szereplő egyetem honlapján), költözés miatt adja el (egyetem lapján szintén kint, hogy relokálják), Avantgarde galériában fent a rendszere. Facebook-on megtalálható, levelekre gyorsan és emberi módon válaszol. Megállapodunk, hogy utalok és ő postáz. Nem alkudtam, csak annyit, hogy a megjelölt árban legyen bent a biztosított küldés (mint kiderült ez önmagában kicsit több, mint 400EUR lett neki).

Azért sok minden átfut az emberen, mikor egy nagyobb összeget elutal bele a világba és reméli, hogy végül mégsem téglákat kap a csomagban. Bíztam a megérzésemben, abban ami például a G2-es eladótól távoltartott.

Emberünk egyébként nagyon precíz volt a csomagolást illetően és folyamatosan tájékoztatott róla hogy áll a folyamat. Küldött például ilyen képeket, mikor feladta a csomagot.

Nem kavics van a dobozban
Csak mert így nem látszana mi is van benne
160kg egyébként a pár, muszáj volt palettán küldeni. Összességében már a vásárlás is érdekes tapasztalat volt. Meg azt hiszem szerencsém is volt, mert egyben és épségben érkeztek házhoz a hangfalak.

Mert hogy rövid távon nagyon leveszi az embert a lábáról, az világos...

Legalábbis eddig ez volt a tapasztalatom akárhányszor AA tölcsért hallgattam. Egyszerűen letaglózott az semmi más hangfalhoz nem hasonlítható dinamika, sebesség és erőtlen energiakonverzió amit ezek csinálnak. Éppen ezért fejben arra a kihívásra rendezkedtem be, hogy milyen ez hosszú távon.

Ehhez képest az üzembehelyezés után messze nem az történt, amit vártam. Ideges, átláthatatlan, magasba húzó hang, az lett. Se dinamika se sebesség. Elég kétségbeejtő volt.

Mikor elvitték az E-t ledobtam őket, hogy a vevő meg tudja hallgatni, így ni:


Lezenélte a majdnem huszonéves E, így a szoba közepére dobva.  Sejlett valami a potenciálból, de hogy hámozzam elő? A következő 2-3 hétben több turpisságra is sor került.

Az első, amivel komolyan el kellett játszani az elhelyezés és a szub beállításának sokszöge. Mert ugye nem mindegy, hogy hol a hangfal, ahhoz képest hol ülök, mennyire engedem fel a szubot és hol vágom az alját, mennyi hangerőt adok neki. Ez így nagyon sok paraméter egyszerre.
Ezt mind lehet nyomogatni meg kapcsolgatni
Meglehetősen máshol kötöttem ki végül, mint a gyári ajánlás.

A következő fejbekólintás a kábelezés volt. Nem fektettem eddig túl sok hangsúlyt erre a témára. Most éppen AN Lexus hangfalkábelek vannak meg Lexus IC a rendszerben. Hogy nem írtam külön beszámolót róluk jelzi, hogy bár hallom amit csinálnak, nem tartom kiemelkedő fontos dolognak. Illetve tartottam. Ugyanis szállítanak a hangfalhoz is egy kis kábeldarabkát, amivel az alsó szub/magas részt össze lehet kötni a középtölcsérrel. Amolyan 50 cm-es jumper kábel. Eladóm említette, hogy ezeket ugyan küldi, de neki eszébe se volt sose használni. Gondoltam nekem jó lesz, mit árthat. Aztán a próba kedvéért bekötöttem helyettük a 47 Lab kábelem (úgy is kihasználatlanul hevert, miért ne alapon). Minden előítéletem ellenére a változás nem kicsi volt. Szelidült a magas és végre megjelent némi szellőség a hangban, nem csak ordibált minden. Lett a hangoknak saját kis tere, lecsengése, helye, értelme. Mindez előtte csak valami baltával faragott kiabálás volt - elég elkeserítő élmény volt. Először itt lélegeztem fel, hogy lesz ebből még hang.

Aztán megint csak kábel, de most a Quad előfok és CD között használt Quadlink. Ez kicsit trükkösebb, mert itt nem csak a kábel volt a ludas, ha jól tudom plusz elektronika is belekerül ilyenkor a jelútba mind a CD, mind az előfok esetében. A lényeg, hogy igen egyszerűen tesztelhető mi történik, mert a Quadlink-et meghagyva a CD-t be lehet kötni a normál RCA kimenetéről az előfok egyik AUX bemenetére. Ilyenkor egy bemenetválasztással lehet egyszerűen váltogatni a Quadlink és a normál RCA megoldás között. Döbbenetes mennyit ront a Quadlink megoldás. A Quad által javasolt kábelezéssel felmászik a falra a hang és ott is marad tapétának, megeszi a középtartomány kiállását, a zene prezenszét. Nem is értem. Ennyit a gyári ajánlásról.

A szélen itt megjegyezném, hogy az se semmi, hogy így, Quadlink nélkül csak és kizárólag két távirányítóval használható már a szett. Iszonyat béna megoldás.

Még kábelek...

Itt inkább az északi rendszerető énem játszott közre. Egységes megoldást szerettem volna a tápkábelezésre/elosztóra, de nem akartam vagyonokat költeni rá. Ezért aztán idehaza csináltattam magamnak Kontaset elemekből elosztót. Meg Lapp kábelek, Bals dugók...kellett nekik 2-3 nap, míg lecsillapodtak a helyükön. Elsőre úgy tűnt nagyon hifiznek és szétcsapják a hangot. De az is lehet, csak képzelődtem. Most nem gondolok semmi ilyet a hangról, de külön nem tesztelgettem őket.

Viszont ránézésre meg olyan lett a rendszer, mintha lefejelte volna a padlót Miss Medúza.

Elég kautikus látvány
Elhatároztam, hogy ezzel valamit kezdek. Nyílván óriási fantáziával ebből egy (jókora) doboz lett, ami nemcsak az elosztót, de a feles kábelhosszot is képes elrejteni. Ráadásul így szebben terelhetők külön a tápkábelek meg a jelkábelek.
Tető nélkül, install közben
Benne a felesleg
Egyből szebb
Viszont nem pici
Tovább a minimalizmus útján...

A letisztultságra való törekvésem következtében az eredetileg általam készített, kicsit mancsos-lábas akusztikai elemeket is lecseréltem egy hazai manufaktúra termékeire (KR Akusztika). Valamint egy lépésben megszabadultam az IKEA lebegőpolcoktól is. Zavart, hogy gyűjtik a port és picit nem merőlegesek a falra.
Egyik hátul
Másik hátul
Az elsők meg látszanak a többi képen. Bársony(szerű) bevonattal rendelkeznek, igen szépen vannak megcsinálva, tényleg összehasonlíthatlanul igényesebbek a saját kis tákolmányoknál.

Hangra elsőre kicsit "hidegebb" lett a szoba, talán mert nem olyan vastagok, mint az eredetiek voltak? Némi minimális hangfal tologatással helyrehozható volt a dolog és a végére kicsit levegősebb, frissebb is lett a hang. Bár itt az esztétika legalább olyan fontos volt, mint maga a hatás, lévén eleve nem volt már rossz az akusztika.

De most akkor milyenek a tölcsérek?

Kérdezheti jogosan az olvasó ennyi "kitérő" után. Idézőjelben érthető persze csak a kitérő, mert minden beleszól a hangba és a tölcsérek ezt meg is mutatják.


Összességében ha az előző hangfalammal, a Note E-vel kellene összehasonlítanom azt mondanám, hogy az E azoknak való, akik zenét szeretnének hallgatni. Nagyon barátságos, megbocsájtó hangjuk van, a lényegre, a zene üzenetére koncetrál. Nem hifizik, nem felvágós a hangja. Az Avantgarde nehezen ajánlható ugyanennek a körnek, mert kötelező vele hifizni. Megmutat minden slendriánságot a rendszerben és reagál mindenre. A szubját meg van aki fél évig állítgatja. Cserébe ha sikerül ezen magunkat túlrágnunk ugyanúgy képes a zenére figyelni, de már egy más szinten mint az E. Tudja azt a trükköt, hogy beránt (érzelmileg is) a zenébe. Libabőröztet és bizseregtet, akkor is ha 5 perce még egyáltalán nem voltam ráhangolódva a zenére. Időnként elámít a hifikungfuval, amit szintén csuklóból kiráz. Igazi nagyvonalú hang, ha kell bent a szobában a teljes kórus, de finomságokat se nagyolja el. Sőt, ezeket tudja egyszerre és ettől átütően életszerűen tud szólni. Nem annyira elnéző a felvételi hibákkal, mint az E, sokkal jobban mutatja őket, de nem lesz hallgathatatlan a produkció. Nyers erővel nyer a felbontás és a tiszta hangzás.

Nagyjából 2 hónapja hallgatom őket, amiből az első 3 hét inkább rossz értelembe vett hifizés és "hangkeresés" volt.  Ennyi idő után az tudom mondani, hogy megmarad a zene a megszólalás grandiózussága ellenére emberileg befogadhatónak, nem fáraszt, nem űz. A nagy kérdés nyílván az, hogy mit mondok majd mondjuk 1-2 év múlva. Meglátjuk...


Mindezek mellett biztos vagyok benne, hogy van még tovább ezekkel a hangfalakkal. A Quad-ok hozzák amire szántam őket, nem rántják mélybe a rendszert, de lesz ez még ettől jobb is jobb elektronikával.

Mindenesetre most megint hosszabb szünet következik, mert ezt az évet tettem fel arra, hogy eljussak egy szintre, ahol egy időre (értsd 1-2 évre) megállok és átengedem a terepet a zenének. Van pár száz lemez, amit lehet újra hallgatni...

Ma reggeli fényben

18 megjegyzés:

 1. az ilyen épp máshol vagyok és a cucc is máshol van és egyéb kavarós dolgokkal vigyűázni kell. most ez az új divat. főleg olyan,aki németországból hirdet, de most épp olaszországban van. én vettem így egy kis hangfalat,ami sose jött meg és persze a csávó is eltűnt. előte küldött fotókat személyi igazolványról, amit emgmutattam egy kint élő ismerősnek,mondta,tiszta fklekó. rákerestem facebookon,ott volt,stb... nem tudom,mi a pontos trükk, lopják a személyit és azzal nyitnak számlát, mert persze van számlájuk, címük, fényképük, szóval minden. ez a tag is egy egyetemet végzett informatikus csávó,akihez nyilván a lehúzóknak xemmi köze. kérdeztem joghoz értő ismerőst,van e bárminek értelme,mondta, nincs. szóval azt a tölcsért jól érezted... most kb semmid nem lenne, se pénz, se tölcsér, csak egy kamu e-mailcímed és egy azóta lepucolt számla,hamis papírokkal nyitva. totál bukta.
  egyébként gratula :)

  VálaszTörlés
 2. Ami elkersítő, hogy ha jól számolom összesen 5 eladóval vettem fel a kapcsolatot (tehát ennyi már átesett az első szűrőn) és abból 4 tök kapufának tűnt (inkluzíve a kereskedő). 1 volt ugye a költözözős, a többi egyszerűen a kommunikáció miatt.

  Itthon is szoktam ezt-azt venni, leginkább most már csak lemezeket. Általában nem szoktam cifrzáni a dolgot, kérek egy számlaszámot és utalok előre. Az esetek túlnyomó többségében itt szakad meg az addig így-úgy működő kommunikáció. Se azt nem írja az illető, hogy "köszi, megkaptam a pénzt, ekkor-akkor megyek postára", se simán csak azt, hogy "feladtam", semmit. Lekopogom egyszer sem vágtak még át, mindig mindent megkaptam az árut, de ezzel a szittya kemény szótlan tartom úgy is a szavam hozzáállással az a gond, hogy az eladás ebben a fázisában a rizikó már a vásárlónál van, ő az, aki itt valamit bevállalt. Nem véletlen épülnek fel a webshop-ok úgy, hogy minden státuszról kapsz jelentést (csomagolásra előkészítéstől az elküldésig inkluzíve a várható érkezési idő). Na ez a finn srác ezt érezte jól, nagyon átérezte, hogy milyen rizikó ez nekem és mindent megtett, hogy rendben menjem az adás-vétel.

  Azért nagyot sóhajtottam mikor épségben megjött. Szóval ha van rá mód nincs jobb, mint érte menni. Mutatja a te példád is, amit valószínűleg én is beszívtam volna a leírtak alapján :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Érte kell menni. A hifi többé kevésbé azért társas hobbi, biztos találtál volna kisérőt az útra. Én már segítettem elhozni Güntherfalvárol egy Duót, jó móka volt. Azért ha hozod a Basshornokat, szólj. :)

   Törlés
  2. :) Na AZ, nem lesz :) Tudom, sose mondd, hogy sose, de ahhoz már másik ház/szoba kellene :)

   Törlés
 3. garantáltan. az e-bay.n is megjeletnek kb 1éve a hasonló sztorik. elég nagy értékű készülékekek kínálva harmad,negyedáron, a gyanútlan nyugati turista lenyomja és igen nagy összegeknek is lába kélt már. főleg ukrajna,észtország irámyából veszélyesek az eladók,de a fáma azt mutatja, szeretik a németország-olaszország vonalat is. és ha azt gondolnánk, a rétegmárkákra nem térnek, ki, de. 47lab és audio note is volt már porondon, így csak ésszel azt javallom mindenkinek. ami nekem gyanús volt,hogy mikor beszéltük,hogy küld fotót a személyiről, fél pec nem telt el,már ott volt. szóval ez már neki elő volt készítve. mikor tőlem fotót kérnek,vakarózok napokig,mire előkaparok egy fotókész masinát,másrészről nem rakom pdf-be,csak mezei jpg

  VálaszTörlés
 4. Sajnos azzal az AN dobozzal nem áll meg az összehasonlítás. Egyrészt legalább 20 éves, ha nem több, még a régi, kongó pozdorja dobozban. Másrészt legalább másfélszeres ha nem több az árkülönbözet.

  A mostani kategóriában ez már az ezüst HE membrános dobozzal lenne partiban, ha már összehasonlítunk. Másrészt köztudott, hogy az AN saját környezetbe lett tervezve. HA korrekt akarnék lenni, akkor egy M3-mal kiegészített, az alap ezüst kábelekkel összerakott (az IC lehet ISIS) simán ki lehet olyan hangot hozni, ami transzparenciában hozza ugyanezt, zeneiségében pedig előzi.

  Az Avantgardokkal mindig is az volt a baj, hogy borzasztóan nyersek, és nagyon direktek, főként a középsávjuk rideg és élettelen. Klasszikus zenét és úgy egyáltalán, ahol atmoszféra teremtésre van, szükség, nagyon nehéz rajtuk hallgatni. Zene és előadás helyett parádét kapunk, igaz arra tökéletes. Meg lehet mondani, milyen húrt használ a hegedűs, de szétszakad a fejed, úgy zeng a zongora. Nem is lehet szerintem szobahangerő környékén rendesen beállítani, vagy üvölt, vagy halk és akkor nincs semmi alja, teljesen a középsáv uralkodik. A kiabálós, tipikus tölcséres hang szétszedi az ember idegrendszerét.

  Mellesleg szerintem borzasztóan saját hangjuk van, ami ráül mindenre és még a legjobb felvételekből is kilúgozza a maradék életet. De hát valaki erre vágyik. 200 négyzetméteren ez annyira nem zavaró, de nekem minden egyes meghallgatáskor, az AN utána olyan volt, mint egy borzasztóhangos, ráadásul csattogó hifi után egy rendes high-end.

  Igazából számomra az Avantgard mindig is egy karót nyelt eminens volt, aki bebiflázta a leckét, majd mechanikusan visszamondja. Abba a klinikailag steril, színtelen, szagtalan hangzásvilágban játszanak, ahol az ultra high-end egy ideje. Viszont lehet vele menőzni, ez kétségtelen. Mindent tudnak, csak éppen hallgatni ne kelljen őket. Leszámítva a triót a saját erősítőjével, ami ugye meg elérhetetlen. De azt is csak a teljes basshoren-al.

  VálaszTörlés
 5. A fenti kinyilatkoztatással nem tudok egyet érteni. Persze nem is kell,ettől szép az egész... Azért azt kijelenteni,hogy hallgathatatlan,azért barokkos túlzás. Sajnos a vegytiszta Note-számomra-egy lassú,fahangú jellegzetes tompa hang. Relatív sok Note rendszert hallottam otthoni környezetben is,de sajnos valamennyi lassú volt. Ja és nem Level 1,2 volt egyik sem. Sajnos pont a hangdobozok nem tudnak felnőni az elektronikáikhoz sok-sok éve. Talán ezért is váltott a Merlin anno... Ki tudja? Mellesleg a tölcsérekből is a merlinesek csináltak emberi hangot és szerintem messze jobb hang volt mint az E dobozok variánsai.

  Egy szó mint száz,nagyon jók az A.A. cuccok,persze tudni kell belőni. Ettől még az E is lehet jó,de teljesen más világ. Már a működése miatt is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azt hiszem szerencsétlenül jött ki részemről, hogy az AA melett ez AN/E került szóba. Mentségemre legyen, az volt előtte és azt se felejtettem el leírni, hogy nem mai darab volt. Ugyanakkor egyetértek veled, hogy E-ből sosem lesz AA, se fordítva. Almát körtével. És ezen az sem változtat, hogy újabb, vagy régebbi E-ről beszélünk, mert teljesen más konstrukciók. Az lenne a fura, hogy egyformán szólnának.

   Törlés
 6. Ez tényleg ízlésbeli dolog, kinek melyik tetszik. Egy AN rendszert "lassú,fahangú jellegzetes tompa hang" -nak nevezni pont olyan barokkos túlzás, mint hallgathatatlannak beállítani a tölcséreseket. Azért az érdekes hogy a blog-bejegyzésben a tulajdonos ezeket írta:"E azoknak való, akik zenét szeretnének hallgatni" majd később "Az Avantgarde nehezen ajánlható ugyanennek a körnek, mert kötelező vele hifizni".

  Én részemről maradnék a zene hallgatásnál, a hifizést másra hagyom :)

  Volt alkalmam hallgatni tölcséres A.A -t. És hangsúlyozom ez a saját véleményem, nem kinyilatkoztatás :) :
  a tölcséresek számomra egoista berendezések, fejhallgatósan szólnak, nagyon direktek, elsőre nagyon lenyűgözőek, meggyőzőek. Ahhoz hasonlítanám, mint amikor az ember több éve házas, majd összejön egy gyönyörű nővel egy egy-éjszakás kalandra. Nagyon elkápráztatja, borzalmasan meg van elégedve a nővel a szituációval és a pillanatnyi érzésekkel, de hosszú távon biztosan nem választaná ezt az életmódot. :) Anno volt lehetőségem választani a tölcséres és "hagyományos" rendszer között, sok-sok meghallgatás után én részemről maradtam a "klasszikusoknál". Nem a pénzügyi lehetőségek korlátai döntöttek részemről, még mielőtt valaki fanyalgónak tartana. Abba az irányba indultam el, ami nem okoz meglepetést, tudom mire számíthatok, nem kell állandóan "csiszolni", állítgatni a rendszert. És talán ami a legfontosabb a rendszerben való gondolkodás, építkezés. (ez saját vélemény, tapasztalat)

  De mint többen is megírták már, -nálam okosabbak- ízlésekről felesleges vitatkozni. :)

  Jó zenehallgatást mindenkinek. :)


  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia,

   érdekes, ezt a nős hasonlatot az AA-val kapcsolatban én is többször használtam, sőt annyira szerettem a hasonlatomat, hogy azt hittem én találtam ki, de ezek szerint nem :)

   Pontosan ezek a kételyek dolgoztak egyébként bennem is, amiket írsz. Ugyanakkor úgy voltam vele, hogy a választ akkor kapom meg, ha kipróbálom a könnyűvérű nővel az együttélést :) Egyelőre a koszt is jó és meghittség is van a kámaszutra összes mellett :)

   Ugyannakkor éppen azért írtam, hogy "meglátjuk mit mondok 1-2 év múlva", mert magam is óvatos vagyok.

   Törlés
  2. Szia,

   A lényeg, hogy megtaláld a számításod, és Neked megfeleljen a választásod, elégedett legyél vele, és sok örömöt okozzon a zenehallgatás, végül-is szerintem erről szól ez az egész hobbi.

   Jó zenehallgatást mindenkinek. :)

   Törlés
 7. ide járok vigyorogni :) még, még :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én nem tudok igazán mit reagálni, szerintem nem is lehet. Kommunikációs zsákutcának tartom a helyzetet, mert erről a színvonalról csak szájkarate következhet. Ez a gond a kinyilatkoztatás jellegű kommentekkel - főleg így névtelen - nem lehet velük semmit kezdeni. Mert ha azt olvasom, hogy tölcséren nem lehet komolyzenét hallgatni (kategorikusan kijelentve), akkor maximum azt írhatom, hogy én nem így látom. (Nyílván ha így lenne nem vettem volna, se hülye, se süket vagyok.)

   Akárhogy is, a végére csak az maradna belőle, hogy magyarázkodok egy légbőlkapott sületlenség ellenébe, de miért is tenném? Bármilyen valótlanságot ki lehet nyilatkozni, attól még nem biztos, hogy vitaalap bármire.

   Persze, kicsit bosszantó, hogy - tapasztalatom szerint és több havi együttélés után - a kommentbe írt jellemzők egyáltalán nem igazak a tölcsérre, esetleg ha csak és kizárólag rossz installba hallotta az illető. Aztán meg végül mindegy, mert ezt a blogot nagyon kevesen olvassák, másrészt aki tölcsért akar venni, az nem ezen cicaharc alapján fog dönteni. Szóval nagy kár nem esik.

   A legtöbbet itt az Audio Note renoméja csorbul, amennyiben visszatérő kommentelőnk összekeveri a komment részleget valami féle, "de az AN jobb!" szövegfallal, ráadásul elég unszimpatikus módon. Rántja a porba az amúgy értékes márkát, mint kisebbség a BMW-t. Túl jó ahhoz az AN, hogy ennyire aprópénzre kellene váltani agresszív direktmarketinggel. Ezt sajnálom.

   Törlés
  2. Sokadszorra elolvasva sem találom a "kinyilatkoztás szerű" kommenteket. Ahogy azt sem, hol írja bárki is, hogy nem lehet a tölcséreken komoly zenét hallgatni. Inkább úgy tűnik, hogy felháborít a felismerés, miszerint az interneten önként kitett blogodban a tiéddel ellenkező vélemények érkeznek ugyanarról a termékről. Ezek lennének a "légből kapott sületlenségek", amelyek közé persze nem tartozik az összehasonlítása egy húsz éves, a használt piacon kb 3 kilóért megvehető doboz és egy három milliós között. Vagy az, hogy a marketinget összekevered a valós hangminőséggel.

   Mindezt úgy, hogy nem tudhatod, hogy aki hozzászólt, mit és milyen rendszeren hallgat. Lehet, hogy ez bosszantó, de a blogírásban nem csak az van, hogy a névvel regisztrált haverok megveregetik a válladat meg gratulálnak, hogy a megvalósult álmaidhoz.

   Az pedig, hogy az Audio Note renoméja két vagy három kommenttől csorbulna, egy olyan blogbejegyzés alatt, amit naponta legalább öten elolvasnak, akkora aránytévesztés, mint a Gellért-hegy. Egyébként senki nem írta sehol, hogy az AN jobb lenne, csak azt neki speciel jobban tetszik. Néha nem csak az írást kell ám gyakorolni, hanem a megértést is.

   Törlés
 8. Igazad van, csak azt írtad (ha ugyanaz a névtelen vagy :), hogy, idézem "Klasszikus zenét és úgy egyáltalán, ahol atmoszféra teremtésre van, szükség, nagyon nehéz rajtuk hallgatni" meg hogy "szétszedi az ember idegrendszerét", csak hogy kettőt kiemeljek abból, ami egyszerűen nem igaz. Tőlem aztán azt írkál itt mindenki amit akar, eddig is így volt. De kirívó esetben (amit általában te szoktál produkálni :), azaz ha nagyon köze nincs a beírásnak a valósághoz - engedtessék meg nekem - azért hangot adnék neki, hogy saját tapasztalatom szerint egyszerűen félrevezető a komment, pontosan ezért mert abszolútumokban fogalmaz. Még a végén valaki elhiszi! :)

  Meg csak a játék kedvéért linkeljél már nekem légyszi egy E/Sp párt 300e-ért. 400 felett vettem, sorba álltak érte, örülhettem, hogy meg tudtam venni. Annyiért adtam is el és sorba álltak érte. 24 órán belül kelt el. A Nano-nak meg nem 3 millió a használt ára, csak hogy ezt is rendbeszedjük, hifishark-on bárki megtalálja mennyi körül szoktak menni (jóval kevesebb).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az a baj, hogy tök nem érted, miről van szó, csak hadakozol. Ráadásul láthatóan ideges vagy.
   Az első kérdés az, hogy minek írsz blogot? Ha ez csak magadnak szól, meg a haveroknak, csináld meg Power Pointban és küld szét nekik, mint a nyugdíjasok a szép képeket. Esetleg nyiss egy zárt topicot valahol, ugyanez. Megkíméled magad attól, hogy azzal kelljen foglalkoznod, miért olvassák el az emberek, és fűznek hozzá mindenfélét, amit téged idegesít.

   Kettő. A blog azért van, mert így döntöttél. A cuccaidról szintén azért írsz, mert így döntöttél. Ilyenkor érdemes realizálni, hogy az emberek elolvassák, majd gondolkodnak rajta. És ha valami nem tetszik, szóvá teszik. Megtehetik, mert EZÉRT csinálod és megtehetik, mert a komment azért van. Senki nem okoskodott, vagy "abszolútumban" fogalmaz. Ilyen egyébként sem nagyon létezik, eléggé belezavarodnál, ha meg kellene magyarázni.

   3. Beletörölni a lábad a név nélkül kommentelő olvasóidba úgy, hogy a blog nece Karbonkopi, a tiéd, B/T elég nagy tűrhőség, felnőtt ember ilyet nem csinál. Vagy ha igen, utána szégyelli magát.

   Ha egy szikrányi őszinteség is van abban, ami írtál, akkor az a rossz hírem, hogy összehasonlíthatlanul több lehetőségem volt ezeket a termékeket meghallgatni. Sok más hasonlóval egyetemben. És nagyon elég sok helyen rezeg is a léc. Nem a véleményed miatt.

   Megértem, hogy szerelemes vagy az Avantgardok hangjába, meg abba, amit egy kereskedő mondott (Nem mondott és nem írt, de mindegy) hanem azért, mert a bejegyzéseidből az derül ki, hogy nem nagyon volt más ezeken kívül - akárcsak az AN-en belül is. De sok más márka is létezik rajtuk kívül is, amelyek vannak olyan jók, mint, amiről írsz. Vagy még jobbak.

   Igazság nagyon sok van, ezt ideje lenne megtanulni. Nem csak a hifiben.

   Törlés
 9. Egyre gazosabb a noteFullajtar fiu. ha fiu ☺

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nyilván nagyon. Szerintem mondjuk sokkal viccesebb, ahogy három ártalmatlan kommenttől összeomlott az oldal. Na meg a nagy erőlködéstől. :-)

   Egyszerűbb lett volna leírni, hogy Csontos ezt mondta, tehát az így jó. Az legalább hihetőbb, mint a látszat, hogy gondolkozni kelljen.

   Törlés